Wij zijn ons ervan bewust dat het voor de consument soms moeilijk in te schatten is of men met een professioneel en bonafide bedrijf te maken heeft. Middels deze referenties stellen wij u in staat kennis te nemen van de ervaringen die klanten met ons hoveniersbedrijf hebben.

Alexander Bos
De werkwijze, deskundigheid en klantvriendelijkheid van Rob Bouman en zijn mensen spreekt ons zeer aan. Wij hebben kantoor aan huis en stellen hoge eisen aan de toegang van ons huis en kantoor. De wijze waarop de oprit en voortuin zijn omgetoverd tot een meer dan representatieve entree, stemt ons zeer tevreden. Kleine aanpassingen tijdens het werk bleken mogelijk, deskundig advies over onderhoud van al aanwezige beplanting en een nette manier van werken, leiden tot één conclusie: Grote Klasse! Hoveniersbedrijf Rob Bouman is het aanbevelen zeker waard.
Ton en Marianne Westhof
De tuin is een afspiegeling van jezelf. Een plaats waar je je thuis voelt. Evenals bij de inrichting van een huiskamer zoek je bij een tuin naar een sfeer die je bevalt. Na een geruime tijd van goed om ons heen kijken, hier en daar wat foto’s genomen te hebben en vergelijken was het plaatje duidelijk voor ons. Voor de realisatie van onze ideëen kwamen wij uiteindelijk bij Rob Bouman terecht. Na het eerste gesprek met Rob vroegen we ons af waarom deze makkelijk pratende man toch zoveel informatie van ons wilde hebben. Het werd spoedig duidelijk dat dit zijn werkwijze was om een tuin te realiseren die geheel aan onze verwachtingen zou voldoen. Nadat we het eens waren over de tekening en uiteraard over de financiën, kon begonnen worden met de aanleg van de tuin. Met veel enthousiasme werd gedurende vele dagen gewerkt om onze oude tuin om te toveren in een verlengde huiskamer. Geen officieel gedoe als we toch nog iets wilde veranderen of toevoegen, het werd gewoon gedaan. Onze ervaring met de mensen van Hoverniersbedrijf Rob Bouman kunnen het best omschreven worden als professioneel, klantgericht en met veel liefde voor het vak. Omdat wij onze tuin aan het einde van het jaar hebben laten aanleggen kunnen we bijna niet wachten op het voorjaar en de zomer om te zien hoe ons plaatje ingekleurd wordt.
Familie Cox
Het is erg prettig werken met Hoveniersbedrijf Rob Bouman omdat je al pratend en schetsend tot een prima mix komt van zijn ideeën en jouw wensen. Ook als er uiteindelijk een deelopdracht uitkomt is dat voor hen geen punt om je met blijvend enthousiasme met raad en daad bij te staan.
Familie van Es
Rob Bouman en zijn mannen? Echte meedenkers. Ze gaan niet slaafs mee met elk tuinidee, maar geven duidelijk aan wat wellicht anders en beter kan. Wij hebben in ieder geval goede herinneringen aan de twee weken waarin onze verwaarloosde tuin aan de Aart van der Leeuwlaan werd omgebouwd tot een intieme binnenstadstuin met veel oud-Hollandse klinkers. Tip: geef ze wel elke dag tijdig en in grote hoeveelheden koffie!
Mieke Kappetein
Voor onze referentiebijdrage het volgende: Wij hebben door hoveniersbedrijf Rob Bouman werkzaamheden laten uitvoeren. In eerste instantie alleen voor tuinwerkzaamheden. Toevallig kwam ook ter sprake dat onze riolering, die sterk verouderd was, vernieuwd moest worden. Geen probleem, ook daar had het bedrijf ervaring mee! Hun enthousiasme en zeer persoonlijke benadering, die wij in eerste instantie wat sceptisch bekeken, hebben zij in de praktijk meer dan waard gemaakt! Bij een volgende ‘klus’ zullen wij hen dan ook zeker weer inschakelen!
Familie Geene
Persoonlijke aandacht gecombineerd met vakmanschap en een excellente after sales staan garant voor een goed resultaat! Prettige samenwerking heeft geleid tot een mooie en praktische tuin voor ons hele gezin.
Familie Jansen
Sinds een paar weken zijn onze kinderen constant in de achtertuin aan het spelen, de schommel en ook de bestrating die bestaat uit stenen van verschillend formaat vinden ze geweldig. Wij ook, we wilden een kind vriendelijke tuin met een schommel die goed in het geheel past. Het ontwerp hebben we voor een groot deel zelf verzonnen. Rob heeft daar een kritische blik op losgelaten en samen zijn we tot een goed ontwerp gekomen. Wij zijn zeer tevreden over het eindresultaat. Het is van belang dat je als opdrachtgever blijft meedenken. En daar bleek ruimte voor en er werd door Rob en zijn medewerkers ook goed meegedacht. Wij zorgden voor de catering en zij werkten in weer en wind door!
Marc Plönes en Marieke Dorussen
We vroegen hoveniersbedrijf Rob Bouman langs te komen voor de aanleg van een stukje gras. Rob was zeer flexibel in het maken van een afspraak. Twee dagen later waren we met elkaar in conclaaf. We bespraken enkele ideeën en wensen m.b.t. het stukje gras onder het genot van koffie en chocolade. Met het enthousiasme en de vakkundigheid van Rob werd een plan voorgesteld dat geheel in overeenstemming was met onze ideeën en de stijl van onze woning. Het resultaat was verrassend. Nog steeds genieten we elke dag, onder genot van koffie en chocolade, van het uitzicht.
Patrick Wolff
Nadat een poging om met een andere hovenier in zee te gaan op niets uit was gelopen, zocht ik via de e-mail contact met Rob Bouman. Hij reageerde direct. Dat ik bezitter van een kleine tuin ben, bleek voor hem geen enkel probleem. Hij zag dit als een uitdaging. Tijdens onze eerste afspraak maakte hij een schets om te laten zien hoe we de tuin in zouden kunnen richten. In een tweede gesprek hebben we de offerte en het uiteindelijke ontwerp besproken. Op een van tevoren afgesproken tijdstip zag ik een stuk wildgroei veranderden in een mooi aangelegde tuin. Het besluit om mijn tuin aan te laten pakken, is één van de beste beslissingen die ik dit jaar heb genomen.
Familie van de Marel
Toen mijn buren en ik enkele jaren geleden ons huis gingen uitbreiden, sneuvelde niet alleen de tuin maar ook enkele schuttingen. Nadat de verbouwing achter de rug was en de tuinen weer op orde waren, moesten er weer schuttingen worden geplaatst. Eén van ons had inmiddels ervaring opgedaan met hoveniersbedrijf Rob Bouman. Op grond van deze ervaring hebben we ook toen weer Rob benadert om verschillende schuttingen te plaatsen. Dit nu, betrof maatwerk. Inmiddels enkele jaren verder was mijn schuur aan vervanging toe, ook hier bood, u raad het al, Rob tot tevredenheid uitkomst.
Oscar en Nicole Nibbelink
Nadat hoveniersbedrijf Rob Bouman onze halve straat met veel enthousiasme aan goede schuttingen had geholpen, hebben we hem benaderd om te helpen met het aanleggen van de tuin. Het ontwerp was al gemaakt door een bevriende tuinarchitecte, maar voor hoveniersbedrijf Rob Bouman was dat geen probleem. Rob, en zijn mensen hebben er echt plezier in een mooie tuin aan te leggen dat straalt er vanaf. Zelfs als de regen met bakken uit de hemel komt! En als je dan eens tegen een knelpuntje oploopt, is er in goed overleg en met prima advies snel een oplossing gevonden. Voor mij staat dit hoveniersbedrijf voor een persoonlijke noot, kwaliteit, goed advies en netjes werk. We genieten nog dagelijks van onze tuin!
Familie van Reeuwijk
We zijn via onze buurman met hoveniersbedrijf Rob Bouman in contact gekomen. Het klikte direct. Onze ideeën om de verzakte tuin op te hogen en te renoveren vulde hij aan met goede en smaakvolle voorstellen. In de betaalde uren werd er hard gewerkt en over kleine bijkomende klusjes werd niet moeilijk gedaan. Het opnieuw bestraten van ons pad en terras met bestaande oude klinkers heeft een prachtig resultaat opgeleverd. Zo mooi als nu heeft de bestrating er nog nooit bijgelegen. Daarbij kregen we deskundig advies voor wat betreft de verzorging van de planten, is onze verzakte schutting met bestaande materialen tegen een kleine meerprijs opgeknapt en heeft het bedrijf voor ons een waterornament en de bijbehorende kabel aangelegd. We zijn zeer tevreden met de verrichtte werkzaamheden en denken met plezier terug aan de dagen dat hoveniersbedrijf Rob Bouman en zijn medewerkers onze koffie opdronken en aan het werk waren.
Marjo en Charles van Velzen
Ook wij hebben onze tuin laten opknappen door hoveniersbedrijf Rob Bouman. Met tegenstrijdig ideeën van mij en mijn partner ging Rob ging aan de slag voor een ontwerp waarin ons beider wensen verenigt moesten worden. Het resultaat op tekening was vernuftig. Ik was direct verliefd op het geen er zou gaan gebeuren. De twee weken dat de jongens bezig zijn geweest waren bijzonder gezellig. Het heeft sloten koffie gekost en de koeken waren niet aan te slepen. Maar ja, wat wil je. ‘s Morgens om 7 uur waren ze al present. Aan Ruud hebben we de beplanting overgelaten en ook hier zijn we hartstikke tevreden over. Ik ben iedere dag blij als ik mijn nieuwe achtertuin zie, het is een plaatje. Hierna hebben ze de verzakte voortuin onderhanden genomen en ook dat ziet er weer “super” uit. Rob, Ruud en Marcel bedankt voor jullie inzet en vakmanschap.
Herman en Marlies Frankfoort
Rob Bouman en zijn medewerkers hebben ons uitstekend geholpen. Ten eerste was er de snelle reactie op ons verzoek via het internet. Binnen een dag heeft Rob gereageerd en nog geen dag later bracht hij een zeer scherpe offerte uit. Ten tweede werd er enthousiast meegedacht over de tuin zonder onze wensen uit het oog te verliezen. Ten derde werden de werkzaamheden door vriendelijk, secuur en deskundig personeel uitgevoerd. Ten slotte werd de tuin voorzien van beplanting (perfecte aftersale). Het resultaat is een schitterende tuin. We kunnen niet wachten tot het voorjaar wordt.
Familie Sprangers
Bij toeval kwamen we in contact met hoveniersbedrijf Rob Bouman. Het klikte meteen tussen ons en Rob en zijn mannen: professioneel, zakelijk en ook zeer klantvriendelijk. Meedenken in het ombouwen van onze toch wel verwaarloosde tuin en praktische adviezen in de beplanting. Het plaatje kreeg tijdens de goed geplande uitvoering van het werk vorm en is naar volle tevredenheid afgerond: een prachtige tuin. De dagelijks koffie heeft goed meegeholpen.
Familie Halbesma
Wij wilden een nieuwe tuin voor ons net nieuw gekochte huis. Vervolgens ga je dan op zoek naar een hoveniersbedrijf. Alleen al in de Gouden Gids staan er een scala van bedrijven die tuinen kunnen aanleggen. Wij op goed geluk een afspraak gemaakt met Rob Bouman. Hij gaf ons direct een goed gevoel en de andere bedrijven met wie wij ook een afspraak hadden gemaakt konden eigenlijk direct wel afgebeld worden. Hadden wij uit beleefdheid niet gedaan, maar zoals wij al vermoedden, zij konden niet op tegen de kwaliteiten, niveau van meedenken, deskundigheid, vriendelijkheid etc…. Zij hebben zich vier dagen mogen uitleven in onze voor- en achtertuin en hebben een verbluffend resultaat geleverd. Wij zijn tot op de dag van vandaag superblij dat wij met Rob in zee zijn gegaan. En wij overdrijven echt niet, maar dat zult u zelf wel ontdekken. Rob en kornuiten……..bedankt.
Familie Andeweg
In onze zoektocht naar een hovenier hebben wij de Gouden Gids ter hand genomen. De website van hoveniersbedrijf Rob Bouman sprak ons zeer aan onder meer door de vele foto’s die we konden bekijken. Op zondagavond verzonden wij een mailtje met het verzoek contact met ons op te nemen en de volgende morgen werden we keurig gebeld. Hier houden wij wel van, een snelle reactie als op de site beloofd. Op vrijdagavond kwam Rob langs. Koffie erbij en brainstormen over wat we wilden met tips en aanvullingen van Rob z’n kant. Na ongeveer 3 uur babbelen en schetsen, kwamen we tot een conceptplan om vervolgens na twee weken een heldere uitwerking op (computer) tekening gepresenteerd te krijgen. Twee weken lang is er keihard gewerkt en opvallend veel aandacht besteed aan details. Lag iets er niet naar de zin van de mannen in, dan ging het eruit en werd er opnieuw begonnen. Voor ons heel prettig om te zien dat mensen zo met hun vak en onze tuin bezig zijn. En….het resultaat mag er zijn. Het is prachtig geworden en de eerste mooie lentedag hebben we al van de tuin kunnen genieten. Voor iedereen die op zoek is naar een hoveniersbedrijf waar men nog hart heeft voor het vak en men met veel plezier aan je tuin werkt om er iets moois van te maken, bevelen we dit bedrijf ten zeerste aan. Toen de tuin af was, vond onze zoon van 8 het erg jammer dat de mannen er ‘s ochtends vroeg niet meer waren. Jongens, bedankt allemaal!
Wilco en Elvin Valk
Dat van de koffie en koeken is helemaal waar. Dat de mannen (en vrouw) ‘s morgens heel vroeg starten is ook een feit. Belangrijker is het resultaat en de manier van werken. Er wordt meegedacht, zorgvuldig en professioneel gewerkt. Het resultaat, waar wij heel blij mee zijn, is een tuin die bij ons en ons huis past.
Familie Bodewitz
Wat begon als een vaag plan om iets aan onze tuin te laten doen, kreeg na een goed doortimmerd plan van Rob Bouman en ontwerpster Jeanine gestalte in de vorm van een, in onze ogen en van veel voorbijgangers, schitterende moderne strakke tuin. Kleine problemen en veranderingen werden in goed overleg en op een vlotte professionele manier opgelost. Het enige nadeel; Wil je Rob en zijn team aan de gang houden, dan maakt je koffie-apparaat overuren en zijn de stroopwafels en bokkepoten niet aan te slepen. Een ieder die onze tuin in levende lijve zou willen zien is van harte welkom. De koffie staat klaar, maar helaas…….. de stroopwafels zijn op!!!!
Familie Roos
Via de Gouden Gids ben ik een aantal hoveniers gaan opzoeken. De website van Rob Bouman gaf ons al een goed gevoel en vertrouwen middels de fotopagina’s en de referentiepagina, waarop een afspraak is gemaakt. In een fijn gesprek met Rob Bouman, waarvoor hij ruim de tijd neemt, zijn we uiteindelijk tot een nieuw ontwerp van onze tuin gekomen. Er wordt goed geluisterd, wat de wensen zijn en er kon zelfs bij de uitvoering van de aanleg van onze tuin wat aanpassingen gedaan worden. Een Hoveniersbedrijf die tot op het laatst met je meedenkt, klantvriendelijk is, plezier in hun vak hebben en ook nog deskundig zijn. Ons idee was een sfeervolle Toscaanse tuin te creëren. Hiervoor is gekozen voor African Gold wildverband tegels, mediterranea split, een pergola (met ronde bogen) vanuit de nieuwe geplaatste schutting en aangelegde borders (gemetseld met avon walling steen) voor de beplanting. Ondanks dat wij tegels en aangelegde borders hadden gekozen, die zij nog niet zo vaak gelegd hadden in tuinen, kijk ik met veel lof voor de mannen van dit bedrijf terug voor het netjes afleveren van onze nieuwe Toscaanse tuin.
Rudie en Devika de Bruin
Na de kennismaking met Rob was het direct duidelijk voor ons: met hem wilden wij in zee om onze zwaar verwaarloosde tuin aan te pakken. Wij hebben er tot op de dag van vandaag geen seconde spijt van gehad. Rob en zijn jongens Marcel en Maarten hebben ruim een week als paarden gewerkt. ‘s Morgens vroeg, als wij de slaap uit onze ogen wreven, waren zij al bezig, vaak tot ver na 17.00 uur. Het resultaat is een tuin om door een ringetje te halen, er ligt werkelijk geen tegel scheef. Rob en zijn mensen hebben een grote deskundigheid en professionaliteit aan de dag gelegd. Wij hebben het zeer op prijs gesteld dat er niet ‘in ons straatje’ werd gepraat; als iets echt mooier of beter was op een andere manier of als iets toch niet bleek te kunnen, dan werd dat ook gezegd. We zijn nog steeds elke dag heel erg blij met het eindresultaat!
Silvester en Nina
Oktober 2004, herfst en regen. Niets weerhield Rob en zijn mannen/vrouw, met onze tuin te beginnen en door te gaan. Een 12 jaar oude verwaarloosde tuin omtoveren naar een onderhoudsarme, strakke omgeving, die ons meer plezier en rust moest geven. Het is gelukt. Van een chaos naar een strak buitenverblijf. Het is een genot om, ook op de koude dagen, even van “buiten” te genieten. Vooral de vijver staat in het middelpunt, letterlijk en figuurlijk. De bewoners, kooikarpers Tim en Tom, vinden de aangelegde veilige plekjes zeer aangenaam. Iedere dag uit ons werk was het weer een verrassing wat er veranderd was. Een ieder die wil komen kijken is van harte welkom. De tuin is, zoals de bedoeling was, een verlengstuk van onze woonkamer geworden.
Familie Lammers
Het blijft toch altijd spannend, vreemde mannen die dagenlang in en om je huis scharrelen. Troep en herrie maken, wie weet, en jij maar afwachten of ze daarbij doen wat ze beloofd hebben. Of eigenlijk is daar niet eens sprake van, want als ze met hun bus plus aanhanger voorrijden en een complete dragline uitladen, besef ik dat ik eigenlijk nauwelijks heb gespecificeerd wat ik precies wil. Onderhoudsvrij, niet te keurig en zo’n hek als ze daar verderop ook hebben. Zoiets vaags. “Het komt goed”, zei Rob. En het kwam goed. Ik kan niet anders zeggen. Al blijft het moment ook heel plezierig dat die aanhanger met dragline de straat weer uitrijdt en je de bank die zo lekker zit, in het zonnetje kunt schuiven. En dan maar heerlijk genieten van het eindresultaat.